• Home_00.jpg
  • Home_01.jpg
  • Home_02.jpg
  • Home_03.jpg
  • Home_04.jpg

Voor bedrijven

De Faculteit International Business and Communication van Zuyd Hogeschool is gevestigd in Maastricht. Zij omvat vier bacheloropleidingen: Vertaalacademie, European Studies, International Business en Oriëntaalse Talen en Communicatie. Deze vier opleidingen die samen één faculteit vormen, hebben allemaal iets te maken met talen, cultuur en internationale communicatie bij de overheid of in het bedrijfsleven.

Voor algemene informatie over de hogeschool staat de overkoepelende website van Zuyd tot uw beschikking. Hier vindt u informatie over alle faculteiten en diensten die onder Zuyd Hogeschool, Zuyd Onderzoek en Zuyd Opleidingen en Trainingen vallen.

Wat is het doel van de Vertaalacademie?
De belangrijkste doelstelling van de Vertaalacademie is het opleiden van technisch-wetenschappelijke vertalers, die direct of indirect werkzaam zijn voor organisaties en instellingen op het gebied van handel en industrie, voor de overheid, het wetenschappelijk onderzoek of de media. De opleiding richt zich in het bijzonder op de toepassingsgebieden economie, recht en techniek.

Studenten worden opgeleid tot breed inzetbare deskundigen op het gebied van de internationale communicatie. Afgestudeerden kunnen zich vloeiend uitdrukken in het Nederlands en twee Europese talen (uit Duits, Engels, Frans en Spaans) waardoor ze in staat zijn om gespecialiseerde taaldiensten te leveren. Ze vertalen snel, zakelijk en betrouwbaar brieven, brochures, rapporten, overeenkomsten, handleidingen en software. Bovendien kunnen ze op grond van hun afstudeerspecialisatie thuis zijn in ondertitelen, lokaliseren, tolken en/of copywriting. Zij kunnen in een hoogtechnologische omgeving werken met vertaalspecifieke software.

Alumni van de Vertaalacademie werken voor of bij vertaal- en terminologiebureaus, banken, dag- en weekbladen, omroeporganisaties, verzekeringsmaatschappijen, internationale bedrijven, ambassades, ministeries, universiteiten en Europese instellingen. Ze werken als vertaler, tolk, medewerker internationale communicatie, terminoloog, revisor, redacteur, journalist, tekstschrijver of taaldocent. Diverse afgestudeerden werken freelance of runnen inmiddels een eigen vertaalbureau.

Heeft u een vertaalopdracht of vacature?
De Vertaalacademie heeft een alumniwebsite, waarop bedrijven of instellingen kosteloos hun vacatures of vertaalopdrachten kosteloos kunnen plaatsen. Afgestudeerden die zich voor de vacatureservice hebben aangemeld, krijgen een notificatiemail op het moment dat er een nieuwe vacature is geplaatst, en kunnen dan direct contact opnemen met de opdrachtgever. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met de alumnicoördinator van de opleiding via het mailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Wij zetten geen studenten in voor het vertalen van bedrijfsopdrachten; we willen uitsluitend bemiddelen tussen afgestudeerden en het werkveld. We plaatsen daarom alleen voor alumni relevante vacatures op hbo-niveau.

Wilt u contact met ons opnemen?
Zuyd Hogeschool, Faculteit International Business and Communication
Bezoekadres: Brusselseweg 150, 6217 HB Maastricht
Postadres: Postbus 634, 6200 AP Maastricht
Tel. +31 (0)43 3466 666
Fax +31 (0)43 3466 649
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.