Doorzetten en blijven leren


Isa Quodbach
Directeur-eigenaar, Isatranslationsportret ck opnames feb 2011

 Waarom de Vertaalacademie?
Op mijn 16de ben ik van Frankrijk terug naar Maastricht verhuisd. Na het behalen van mijn havodiploma had ik nog geen idee van de richting die ik uit wilde, al hadden talen wel een grote aantrekkingskracht op mij. Ik heb toen een open dag van de Vertaalacademie bezocht waarop docenten en studenten veel toelichting wisten te geven en ik een concreter beeld van de opleiding kreeg. Ik besloot voor deze opleiding te kiezen omdat zij mij aantrekkelijke perspectieven bood.

Hoe beviel dat?
De Vertaalacademie is een veelzijdige, interessante maar intensieve opleiding. Zij vergt veel tijd, concentratie en energie, maar biedt ook steeds weer nieuwe uitdagingen.Alumni

Waarom in contact met de opleiding blijven?

Afgestudeerden, (oud-)docenten en andere medewerkers blijven graag met elkaar in contact. Onder alumni is er belangstelling voor een (virtuele) ontmoetingsplaats, waar je vroegere medestudenten kunt treffen of opsporen. Ook voor het vinden of plaatsen van relevante vacatures is contact met en tussen alumni interessant.

Voor ons als hogeschool is het belangrijk om te weten waar jullie terecht zijn gekomen, hoe jullie je opleiding achteraf beoordelen en wie eventueel een bijdrage zou willen leveren aan het huidige onderwijs. Dat kan onder meer door als gastspreker op te treden, door stageplaatsen aan te bieden of door zitting te nemen in een werkveldcommissie.

Om gemakkelijk contact te kunnen houden met afgestudeerden heeft de faculteit International Business and Communication haar eigen LinkedIn Profiel "Zuyd Alumni International Business and Communication" gecreëerd. Dit profiel is direct te bereiken via deze link: https://nl.linkedin.com/pub/zuyd-alumni-international-business-and-communication/68/265/127.

Naast het algemene LinkedIn profiel van de faculteit, is er ook een (besloten) groep waarbinnen wij interessante vacatures die we ontvangen posten. Als je als alumnus binnen je bedrijf een vacature hebt, die voor een VAC-afgestudeerde interessant kan zijn, ontvangen wij die natuurlijk graag! Deze groep is direct te bereiken via deze link: https://www.linkedin.com/grp/home?gid=8385294.
We nodigen alle alumni van VAC van harte uit om lid te worden van deze groep!

Direct contact met de opleiding?

Heb je als alumnus behoefte aan direct contact met de opleiding? Heb je een gewaarmerkte kopie van je getuigschrift/cijferlijst of een referentie nodig? Heb je een interessante vacature die je met andere VAC-ers wilt delen? Wil je ons helpen bij het werven van nieuwe studenten of zou je weleens terug willen komen naar de Brusselseweg om huidige VAC-ers te vertellen over jouw loopbaan?
Als oud-student ben je altijd welkom! De Alumni Officer van de faculteit International Business and Communication, waarvan de Vertaalacademie onderdeel is, is Kevin
Fuchs. Je kunt hem bereiken via kevin.fuchs@zuyd.nl of +31 43 34664 32.

Like ons op https://www.facebook.com/vertaalacademiemaastricht